Od červeného vína, Vám budou nabídnuty odrůdy :
- Cabernet Moravia- odrůda vznikla křížením Cabernet Franc x Zweigeltrebe. Vyšlěchtená v Moravské Nové Vsi Lubomírem Glosem. Moravia má tmavě granátovou barvu, jemně kabernetového typu s tony černého rybízu. Po odbourání kyseliny jablečné je víno velmi plné, hebké, s dobře strukturovanými tříslovinami a s dlouhou perzistencí. Je-li technologie dobře zvládnuta, patří Cabernet Moravia ke špičkovým moravských červeným vínům.
- Dornfelder – je barvířka z Německa vzniklá křížením novošlechtěnců Helfensteiner (Jakubské x Trolínské) x Heroldrebe ( Modrý portugal x Frankovka). Víno je výborné kvality, tmavočervené barvy, jemně aromatické vůně a chuti. Pro svoji intenzivní barvu je v Německu ceněna jako surovina pro zvyšování barevnosti červených vín i pro zrání v sudech barrigue. Ve vůni a chuti najdeme například lesní plody, brusinky, ořechy, někdy i zelenou papriku u vín z méně vyzrálých hroznů.
- Modrý Portugal– U nás byl kdysi Modrý Portugal nejrozšířenější modrou odrůdou nejen pro vysokou úrodnost, ale i pro dobrou pitelnost jemného, svěže aromatického vína, které bývalo na venkově doprovodem pracovních svačin a běžných denních jídel. Červená barva vína odpovídá velikosti sklizně, ale vždy je méně intenzivní. Dává lehké víno s jemnou květinovou vůní.
- Svatovavřinecké- odrůda je příbuzná s odrudami burgundskými. Víno svatovavřinecké je u nás oblíbeno pro tmavě červenou barvu, výraznou višnovou a někdy až černorybízovou vůni, výrazný odrůdový charakter a zajímavě strukturované třísloviny. Ve vůni a chuti je ovocité s typickým odrůdovým aroma, připomínajícím sušené švestky, povidla, višně, červené třešně nebo černý rybíz.
- Zweigeltrebe – odrůdu vyšlechtil čeditel vinařské školy v Klosterneuburgu v Rakosku dr.F Zweigelt v roce 1922 a o její rozšíření se zasloužil po druhé světové válce dr. lenz Moser. Vína jsou tmavě granátové barvy s fialovým zábleskem a mají aroma ovocně -kořenité, mnohdy připomínající bobulové ovoce. Při omezených sklizních jsou vína barevná, plná, po vyzrání jemná a hebká, ale nepostrádají při tom dostatečné zastoupení tříslovin a určitou říznou pevnost.